... punkter

Vad jag är allmänt irriterad ikväll! :/ Less! Plupp hade blått hår vilket iof är ganska coolt, menmen ingen mängd blått hår kan skapa välmående på jorden!


... Sjukt

Det blir att vara hemma från jobbet idag, känner mig inte frisk. Jobbet, va seriöst det låter, kanske ska säga praktiken :P Om denna kyla kunde försvinan så skulle jag kanske bli frisk nån gång. Det är inte heller nån direkt sommarvärme inne i lägenheten, tråkigt att jag inte kan styra den :/

Känns det inte sjukt att människan som ändå är ett djur, använder kläder som ska skydda oss mot kyla mer pga utseende än värmande förmåga + att vi betalar mkt pengar bara pga utseende. ^o). Någonstans så klickar det inte helt rätt.
Vi lever så konstiga liv!


... mornin'

Jahapp, vaknade vid 9 imorse av klockan men somnade om och fallit in och ut i sömn fram tills nu :/

crap! Vet inte om ja ska vara uppe hela natten eller om jag vågar försöka sova. Lär ju inte somna förrens på natten/morgonen och då är chansen för att jag försover mig ganska så stor, vilket inte är nå bra :/

Jävlar vilka problem jag har alltså! Kanske denna bortskämda lilla princessan borde sluta klaga :P

Hur som haver så är  jag bortskämd. Tänkte på det igår när jag satt och såg nånting spännande på datorn, åt lyxpizza med oxfile och bea, kalasade på ostkrokar, cola och godis i mängder. Fick såklart ont i lilla magen men det kasnke kan klassas som mitt eget fel. Har inte levt nyttigt direkt sedanja blev sjuk. Skräpmat är extremt beroendeframkallande, så nu blire bara hemlagad nyttig mat i en vecka iaf! yosh! Ris i mängder. kasnke borde leva en vecka på ris, hmmm... skulle kanske vara kul.

Vill bli helt frisk nu så ja kan börja röra på mig ordentligt igen!

Hoppla

... måsten

Hatar när folk säger att jag måste göra saker som jag inte alls måste göra. Det finns ENDAST två måsten, att dö och att göra val. Dessa är det enda saker du måste göra, resten är helt upp till dig! Hur bra är inte det, då kan man ju göra som man vill!  Jag gör personligen en hel del saker som man inte måste, men jag gör dom av mitt eget val och inte pga något inbillat måste.  Jag tror att det finns något inprintat sedan barnsben att du ska följa ett visst mönster och att du därav MÅSTE göra vissa saker. Detta mönster är dock väldigt begränsat och möjligheterna är många gånger fler.  Hur ofta träffar man inte på personer som inte trivs med stora delar av sina liv och ändå så gör de inget åt det. De säger saker i stil med, jag måste ju jobba, måste ju få in pengar , måste ju leva si och så. Inom det system vi lever är vi såpass begränsade att det tom är svårt att se andra sätt att leva. Fantasin behöver inte vara såpass begränsad, många drömmer om och fantiserar om ett sk alternativt levnads-sätt, ta sitt pick och pack och bara dra iväg! Men de flesta gör det inte, de flesta ser inte ens möjligheten. Säger att de inte kan, utan de måste en massa saker som de egentligen inte måste. Varför är det så oklart för de flesta, varför är vissa saker så otänkbara för vissa även fast de drömmer om det. Varför är alla så rädda!?!?! Den enda orsaken jag kna komma på är vår uppfostran inom ett strikt system där våra kunskaper har begränsats. Där våra ideer om något annat har trycjts undan. Ett system som på många sätt gör oss handikappade.
 En tankeställare är ju det faktum att vi är djur, den moderna människan har funnits i ca 200.000 år och har under största delen levt i sk jakt och samlar samhällen i samklang med naturen. Trots det skulle de allra flesta inte överleva länge utanför samhället, ute i naturen. Kan själv erkänna att jag antagligen inte skulle klara mig länge, jag saknar helt enkelt kunskaperna. I SKolan lärde de mig att läsa och skriva men ingenstans lärde någon mig att leva! Dagens samhälle lär oss att leva inom dess ramar, dess begrännsade ramar men inte hur man lever utanför. Det förslavar oss på ett sätt och det hemskaste tycker jag är att ingen verkar reagera över det. Vi är så inbitna i våra spår att vi inte kan se vad som finns utanför inte ens sådant som är så mycket mer naturligt. Genom att skriva såhär så är jag medveten om att ev läsare antagligen kommer tycka att jag är konstig. Det verkar vara den allmänna uppfattningen om folk som lever eller vill leva på något annat sätt än vad samhället erbjuder. Med det menar jag inte heller bara folk som vill leva utanför dess ramar utan även de som lever påandra sätt. Te.x. sk Rubber-tramps (nomadisk livsstil, från ställe til lställe med bil) och Leather tramps (Nomadisk livsstil till fots) men alla som kan se en annan sida av livet än den som tvingas på en sedan födseln. Sedan finns det antagligen folk som faktiskt trivs i dagens samhälle och med den livsstil det kommer med.


Våga leva och våga trivas!

... Freedom!

Som William Wallace så fint uttryckte det i Braveheart, Freeeeeeedom! Shopp, shopp and his head was of!

Frihet är för mig något självklart. Inta pga att jag på nått sätt förtjänar det eller har rätt till det, inte motsattsen heller. Utan frihet är bara något så självklart så att ingen kan ha rätt till det eller förtjäna det, det finns ingen organisation eller högre makt som ger en det. Det finns bara där och kan utnyttjas av den som vill ha det! Det är egentligen svårt att säga att det är något. Men om det ska beskrivas på nått sätt så skulle nog livet vara så nära man kan komma. Frihet är livet. Frihet är inget som kan skapas, frihet är standard. Sedan kan man även se frihet ur en mer politisk synvinkel och då se att det finns många sätt att förtrycka och inskränka på andras frihet. Dock så kan ingen ta ifrån dig friheten, dina val eller dina egna värderingar endast begränsa dem men även då har du valet.

För mig har det altid varit självklart att mina egna åsikter står högt över alla samhällets regler och staters lagar. Hur detta inte kan vara en självklarhet för vissa är bortom min förståelse. Det är absurt att ställa något före dig själv. För att ta del av den frihet som finns måste du altid utgå från dig själv. Med detta menar jag inte att vara egoistisk utan att helt enkelt gör precis som du vill. Gör va fan du vill!!!! Dock kan det vara en bra ide att ha konsekvenserna i baktanke. Har för mig att det var en känd filosof vid namn Sartre som sa något i stil med "Du kan göra vad du vill så länge du inte insränker på någon annans frihet" Väljer du att bryta mot lagen kan det få konsekvenser, konsekvenser du kan ta eller fly ifrån. Ingen kan veta vad som är rätt eller fel för dig.

Jag tror att de allra flesta begränsar sin frihet i vardagen med vilja, medvetet eller omedvetet. Det kanske är något som strukturen vi lever i idag kräver. Jag vill inte leva ett begränsat liv, jag vill bryta barriären. Jag är less på begränsningar, less på en strukturerad tillvaro, less på att överlåta kontrollen. Varför leder man inte sitt eget liv?

Fängelse är ett frihetsberövande där ditt eget val oftast inte är inblandat. De flesta skulle nog anse att fängelse är en nödvändighet för ett fungerande samhälle. Dett slags frihetsberövande kan vara bra på många sätt och dåligt på andra.
Kan personligen säga att det finns möjliga situationer där min frihet kan komma att berövas på detta sätt pga mina principer och mina åsikter. Vilka är något jag inte ändrar för någon. Ingen, inte heller staten ska få inskränka på min frihet. Jag gör som jag vill men skadar inte andra i processen. Kan inte frihet uppnås innanför samhällets ramar är valet av levnads-sätt solklart!

Detta är mina åsikter om vissa saker och även fast jag håller hårt vid dessa så är jag allmänt en öppen person.

"Det finns lika många sätt att se på saker som det finns människor på jorden"

RSS 2.0