... ihop-plock

Har städat/resat/donat i lägenheten hela dagen. Har nu precis varit å handlat lite nudlar och en folköl. Ska bli gött me lite paus och gottigott.

Maj närmar sig! =) Inte så länge kvar nu tills ett nytt kapitel kan börja. Håller på att sälja skänka eller kasta bort typ allt jag äger just nu. Det känns hur kung som hellst att bli av med allt skit som man samlat på sig över åren. Dock väcker vissa saker en del fina minnen som gör det lite svårare. Men det ska bort iaf! Kommer antagligen spara en del kläder plus lite andra saker av sentimentalt värde och förvara dem hos far. Men det ska inte bli mycket grejer för det. Har redan resat bort ca 70% av min garderob och ännu mer ska bort.

Morgondagen blir likadan i princip. Fixa och dona!

Yosh!


...Nicaragua

...eller hur det nu stavas ^o)

Ansökte för ett tag sedan om en praktikplats/lärlingsutbildning inom förnybar energi och rättvisefrågor i Nicaragua. Lät min arbetsförmedlare läsa igenom ansöka och hon verkade tycka om den. Sa att "om dom inte hör av sig för en intervju så är dom dumma". haha Sedan sa hon även att jag var bra på att och hade flyt i mitt skrivande. Hade ja ingen aning om, tycker jag suger på att skriva, men men alltid roligt att höra =). Hursomhelst så fick jag ett svar att om jag inte hör av dem innan den 11 mars så har jag inte fått någon intervju. 7-8-9-10 och fortfarande inget svar. Den 11 så kollade jag mailen inan jag gick och la mig, lite besviken över att inte fått något svar. Men idag på jobbet kollade ja mailen och såg då att jag hade fått ett mail 23.52. Alltså 8min innan deadline :O. De stod att jag var en av dem som var inbjudna till information och intervju den 4 april. =) yeyyy. Så den tredje april blir det tåg ner till Stockholm, hälsa på systrarna och sedan intervjuas för fullt på lördag. Söndag blir en trevlig eller mindre trevlig dag beroende på hur det gått dagen innan, men kvar i Stockholm blir ja till måndag. Därefter bär det av till Östersund och hälsa på mor. Nästan hela familjen samlas där till påsk.

Btw, Harry Lee McGinnis (runt jorden gångaren) som jag nämt tidigare är för närvarande i Nicaragua =)

.. vill vill vill

Jag vill så mycket. Jag vill se. Jag vill höra. Jag vill smaka. Jag vill känna. Jag vill uppleva! Allt!
Det är så trevligt när en extra klick av inspiration landar i ens knä. Med en enda negativ sida, att vissa tider nu känns ännu längre bort. Vill att dessa sista veckorna på denna evighetsvinter ska försvinna!

Trivs med många saker för tillfället vilket gör att tiden går lite fortare, men ständigt finns denna längtan och känslan att tider inte kan komma tillräckligt fort. Känns som jag levt en livstid i detta mellanting. I ovissheten mellan något gammalt och något nytt, något förbrukat och något inte ens påbörjat. Psykiskt är jag på-väg. Det fysiska ligger en bit efter, då det är bundet till tidens långsamma väg. Men inget att oroa sig över, det hinner ikapp.

Det är väldigt intressant att läsa om andras upplevelser. Det kan inspirera en och få en att känna. Men ord kan endast göra så mycket, vill man verkligen känna så gäller det att uppleva själv! Varför endast läsa vad andra har för sig när man kan göra det själv? Finns en hel värld där utanför, varför inte uppleva den?

Följande citat är skrivet av en man som har vigt de senast 18 åren av sitt liv till att gå runt jorden. Och ja, det står "gå". Han planerar att vara tillbaka i Texas 2010 där resan avslutas.

One needs to remind oneself that a collection of words, facts or figures, whether they be spoken or written, cannot begin to catch all the nuances, the thoughts, feelings or the emotions of a person caught-up in a moment of existence, of experiencing. (Citat: Harry Lee McGinnis)

... blint

Finns många saker som jag inte förstår och att blint göra som andra säger är en av dem. Det är ett fenomen som förekommer i de flestas vardag. Inom skolan, jobbet eller socialt. Varhelst auktoritetsfigurer existerar. Det finns situationer där detta är satt i system, exempelvis inom militären, där du skall följa order utan att ifrågasätta. Detta är för mig helt absurt. Visst ja förstår att man genom ett sånt system kan skapa en viss ordning och genomföra för'ndringar snabbare. Men de negativa sidorna är för mig helt klart övervägande både inom militären men även i det sociala livet.
Anledningen till varför jag aldrig skulle kunna blint följa order inom ex militären är pga att det skulle inskränka min frihet. Vilket är nått jag värdera väldigt högt.
Även fast man inte skulle bry sig om den biten så finns det en till faktor att räkna in. De flesta verkar tycka om demokrati och vill gärna leva i ett demokratiskt samhälle. Jag anser att en stor del av att vara demokratisk är att göra som man vill och inte blint lyda. Får du en order du inte håller med om anser jag att för att kunna kalla dig själv demokratisk så bör du INTE lyda. Samma gäller med regler och lagar. Stöter du på en lag som hindrar dig från att göra som du vill så kan du alltid bryta den. Detta är enligt mig en mer demokratisk handling än om du lyder den. För hur kan vi kalla ett samhälle demokratiskt om inte folket kan bryta mot dess normer, vars är då kraften som driver utvecklingen framåt? Civil olydnad är grunden till förändring och är nästintill en plikt, iaf för dem som vill leva i och möjligen förbättra ett demokratiskt samhälle. Hur kan en förespråkare för demokratin prata om förändring och förbättring när de själva följer och efterlever det de själva tycker är fel!?

Personligen så tycker jag hela iden om att majoriteten bestämmer är bra när den passar mig men mindre bra när den inte passar mig. =)

...yosh

Jahadå, inte mkt i görningen här inte. Uttråkad e ja :/
vill ha sommar å sol å massa skojj!

Mindre än två månader kvar =) Detta är utan tvekan den längsta vintern ja varit med om. :O

Allt e så konstigt

RSS 2.0