... Vill som ha lite peace and love

Är sugen på att dra till borlänge på peace and love, har som varit hela iden med denna resa egentligen. Men ja fastnade i Stockholm där jag trivs hos snälla syster =). Tänkte dock lifta till borlänge idag. Packade ihop en väska med lite nödvändigheter och skulle precis ta t-banan till e18 å fara iväg då magen totalpajade =(. Den ba sa njeeet! Så nu fuderar jga ifall ja ska lifta tidigt imorrn och hinna med sista kvällen på festivalen eller ta ett tåg som går vid 22.00 ikväll. Det tåget kostar endast 107kr så det är en möjlighet. Får se hur magen återhämtar sig. 

Ifall det blir av så äre en kort sväng som gäller då allt e slut på söndag. Sedan blir det tillbaka till syster i Sthlm några dagar till varefter det lutar åt att det bär av norrut igen. Tänker att jag skjuter upp Europaresandet lite och tar det när det börjar bli kallare här i Sverige.  Svensk sommar är ju faktiskt helt underbart =)

... Stockholm nu

Är i Stockholm nu, kom hit igår kväll.  Blir att stanna här hos syster en natt till sedan Borlänge imorrn.  Andra äldre systern fyller år så ska på lite födelsedagsfika senare idag. 

Resan hit var intressant. Började lifta vid 7 på morgonen. Fick lift några kilometer med chefen för ITK som levererar datorer till Returmarknaden där jag jobbade. Liten värld man lever i. Efter det gick det segt i några timmar och jag var så jävulskt less. Ont i hela kroppen, fötterna fulla av blåsor, vätskebrist och trött som fasiken.  Jag gick med huvudet lågt och peppen på botten längs e4;an söderut från Umeå. Och när allt såg som mörkast ut så stannar en vit van. Två britter frågar sedan "Do you want work"? Jag svarar lite chockad - "öhhhh, A lift?" - "No work!" . Jag blev alltså erbjuden lite svartjobb med pengar i handen i slutet av varje dag och boende ordnat. En morgon liftandes gjorde det som 6 mån av arbetssökande inte klarade! ;) Jag tackade dock nej men ångrade mig lite faktiskt sådär i efterhand. Om detta mot all förväntan händer igen så blir det nog att acceptera. För om jag ska få långvarig rullning i min nya livsstil så behöver jag ströjobb.

Efter detta så blev det några timmar till i den stekande solen men sedan fick jag lift med en trevlig Finlands/Svensk som tog mig ända fram till Stockholm.  Vi han även med att turista lite längs vägen vilket var heltrevligt och intressant =). Lägger upp lite bilder på det!



Påväg...



Dragon Gate



Bodagrottorna



...Mellanlandar i Umeå

Kom fram til lumeå precis. Är hos bror. Liftade ner med Freddes mor så slapp stå vid vägen i flera timmar, vilket var skönt då ja glär få göra det snart iaf. Det är helskönt att lifta men ibland känns det bra att ta den lätta vägen. Hoppas bara inte att jag missade några spännande upplevelser.

Blivit en del fiskande uppe i norr oc hfick igår en finfin gädda, nytt rekord. hade tyvärr ingen våg men den uppskattades (av utomstående parter) till 7kg +- 1kg. Det var en helkung fiskekväll igår. Vädret slog äntligen om och det blev soligt, gäddorna nappade om vartanat och sällskapet var helskönt! Kan inte bli mkt bättre.

Blir kvar här i nån/några dagar, får se. Sedan blire antagligen som nämts tidigare, Borlänge. Är dock lite sugen på skogsvandring så får se om ja börjar me nå sånt. Hoppas plankningen går som den ska annars blire att dra vidare. Antingen norrut innåt landet å kanske hällsa på mor. Eller mest troligt om bara allt går fint så blire Europa. Lifta ner via Danmark  och se vars vinden för mig! =) =) =) Can't Wait!

... Its on

Nu är man hemlös, sk arbetslös och iaf i detta materialistiska samhällets syn egendomslös. Äger det jag bär på ryggen.

Är i Skaulo utanför gällivare just nu med tak över huvudet, har varit här i 2 dagar och tänkte stanna några till. Blir antagligen att lifta söderut till Borlänge till helgen för att planka in på "peace and love" festivalen. Men får se. Det underbara är att jag behöver inte bestämma någonting alls! Till Borlänge kanske jag också får sällskap av kusinen som funderar på att lifta istället för flyg. VIlket jag tycker är en helbra ide. Bättre för miljön, gratis och garanterat en större upplevelse. SKulle vara kul då jag aldrig liftat tillsammans med någon och ska isåfall bli intressant att se hur mkt svårare det blir.

Har gått fint att leva från kappsäcken och bo på tillfälliga platser i tältet. Liftandet har varit både och, men övervägande bra. Fått stå i regnet flera timmar men alal som plockat upp har varit trevliga iaf. Blivit velsignad av en präst, fått lite spec liftningstipps som innehåller en del sex-apeal och smekningar och även fått frågan "Är du sinnessjuk". Men allt på en bra nivå. Fått höra en del liftningshistorier och många andra intressanta reseskildringar. Fick tipps om att dra till Norge av en  äldre herre. Han hade varit nästa överallt i världen men sa att den absolut vackraste synen var en by i Norge, strax söder om Trondheim. Så får se om man har vägarna förbi där nån dag! =)

RSS 2.0